Znajomi

Znajomi

Co mogę robić ze znajomymi?

Po nawiązaniu znajomości z innym graczem, możesz wchodzić z nim w interakcje, komentując wydarzenia wyświetlające się na jego ścianie, udostępniając zasługujące na uwagę wydarzenia (np. zdobyte osiągnięcie, rdbra ręka, czy rejestracja do turnieju itp.). Możesz również przeglądać informacje o tym graczu.

Jak wyszukać i dodać znajomego?

Po zalogowaniu do systemu, istnieje kilka lokalizacji i metod, za pomocą których możesz szukać i dodawać znajomych.

Znajdź i dodaj znajomych na stronie "Znajdź znajomych". Możesz wyszukać gracza za pomocą podanych poniżej metod:

Nazwa użytkownika:
Możesz znaleźć znajomego wpisując jego nazwę użytkownika. Wybierz przycisk "Nazwa użytkownika" i gdy wpiszesz (przynajmniej 3 znaki) nazwę użytkownika swojego znajomego w polu tekstowym, wyniki odpowiadające Twojemu wyszukiwaniu powinny zacząć dynamicznie pojawiać w polu wyników.

Adresy e-mail:
Możesz znaleźć znajomego wpisując jego adres e-mail. Wybierz przycisk "Adres e-mail", wpisz adres e-mail swojego znajomego w polu tekstowym i wciśnij enter. W polu wyników wyświetli się gracz, do którego możesz wysłać zaproszenie.

Dostawca poczty internetowej:
Możesz znaleźć i dodać znajomych, którzy są graczami w systemie sprawdzając listę kontaktów w swojej e-mailowej książce adresowej.

Kliknij jedną z dostępnych metod poczty internetowej (Gmail, Yahoo itp.)

Wpisz swoje dane logowania do skrzynki e-mailowej, gdy zostaniesz o to poproszony (upewnij się, że Twoja przeglądarka zezwala na wyskakujące okna).

Gdy zostaniesz zapytany, czy wyrażasz zgodę na udostępnienie danych systemowi, kliknij "Wyrażam zgodę i zezwalam na dostęp".

Wyświetlą się kontakty, które są już w systemie. Dodaj graczy jako znajomych klikając przycisk "Dodaj znajomego".

Możesz również na tej stronie zaprosić osoby z listy kontaktów do przyłączenia się do naszego systemu. Nie wysyłamy e-maili automatycznie. Wybierasz osoby, które chcesz zaprosić z listy, która pojawia się po kliknięciu przycisku "Poleć znajomemu".

Znajdź i dodaj znajomych w holu:
Możesz znaleźć i dodać znajomych w sekcji dotyczącej informacji o graczu w holu. Jeśli korzystasz z klasycznego widoku holu i wybierzesz stół, możesz po prawej stronie zobaczyć graczy siedzących przy stole. Gdy najedziesz kursorem na nazwę użytkownika gracza, zobaczysz jego miniprofil z opcją wysłania mu zaproszenia do grona znajomych.

Znajdź i dodaj znajomych przy stole:
Możesz znaleźć i dodać znajomych bezpośrednio przy stole. Gdy klikniesz miniprofil innego gracza lub strzałkę w prawym dolnym rogu, pokaże się rozwijana lista opcji. Jeśli wybierzesz opcję "Dodaj znajomego", wysłane zostanie do tego gracza zaproszenie do grona znajomych.

Co oznacza stwierdzenie "Osoby, które możesz znać"?

Stwierdzenie "Osoby, które możesz znać" odnosi się do systemu automatycznych sugestii, który pomaga Ci znaleźć i nawiązać znajomości z graczami, których prawdopodobnie znasz. Automatyczna formuła opiera się na różnych czynnikach połączonych ze sobą w celu zasugerowania graczy, których możesz znać lub którzy mają podobne preferencje dotyczące gry.Przeglądając te sugestie, możesz dodać znajdujących się w tej sekcji garczy do grona znajomych. Ponieważ wzór, na którym oparty jest ten system jest automatyczny, możesz zobaczyć w sekcji sugestii osoby, z którymi nie chcesz nawiązać znajomości. Aby usunąć ich z listy, kliknij przycisk X znajdujący się obok ich nazw użytkownika.

Czym jest sekcja "Aktualności"?

Sekcja "Aktualności" znajduje się na lewo od strony przeglądu w obszarze Znajomi i jest nieustannie aktualizowaną listą wydarzeń Twoich znajomych. Wydarzenia w sekcji aktualności obejmują tylko publiczne wydarzenia. Każdy wpis na tej ścianie ma ikonę widoczności, która nie jest aktywna. Jeśli chcesz zmienić widoczność konkretnego wydarzenia, musisz przejść na ścianę aktywności, gdzie możesz kontrolować ustawienia widoczności dla każdego umieszczonego przez Ciebie wpisu.

Kto może mi wysłać zaproszenie do grona znajomych?

Wedłu ustawień domyślnych każdy gracz w systemie może wysłać Ci zaproszenie. Możesz to jednak zmienić na stronie dotyczącej ustawień prywatności.

Kto może wyszukać mnie za pomocą adresu e-mail?

Wedłu ustawień domyślnych każdy gracz w systemie może wyszukać Cię w nim za pomocą Twojego adresu e-mail. Możesz jednak zmienić to ustawienie na stronie dotyczącej Ustawieńprywatności.

Kto może wyszukać mnie poprzez połączone konta (gmail, yahoo itp.)?

Według ustawień domyślnych każdy gracz w systemie może wyszukać Cię za pomocą dostepnych metod, które łączą konta (np. gmail, yahoo itp.). Jeśli znajdujesz się na liście kontaktów tych graczy, Twój kontakt wyświetli się w polu wyników. Możesz jednak zmienić to ustawienie i być niewidoczny, nawet jeśli Twój kontakt znajduje się na liście kontaktów ich zewnętrznego konta. Przejdź na stronę ustawień prywatności.

Jak usunąć gracza z listy znajomych?

Aby usunąć osobę z listy znajomych, przejdź na stronę listy znajomych, najedź kursorem na nazwę użytkownika lub awatar znajomego i kliknij przycisk "Usuń z listy znajomych".

Czy jeśli usunę gracza z listy znajomych, zostanie on o tym powiadomiony?

Nie. Połączenia między wszystkimi znajomymi są wzjemne, co oznacza, że gracze muszą wyrazić obopólną zgodę na zawarcie znajomości, zanim to się stanie. Z tego względu Ty również zostaniesz usunięty z listy znajomych tego gracza.

Jak zablokować gracza?

Blokowanie to jednostronne działanie zapobiegające jakiejkolwiek komunikacji ze strony innego gracza. Możesz zablokować gracza, który nie jest Twoim znajomym, jak również możesz zablokować gracza, który jest Twoim znajomym.

Czy jeśli zablokuję gracza, zostanie on o tym powiadomiony?

Jeśli zablokujesz gracza, nie powiadomimy go. Lecz ponieważ blokowanie ogranicza interakcje między Tobą, a tym graczem, może się on domyślić, że został zablokowany.

Gdzie mogę zobaczyć listę graczy, których zablokowałem?

Lista graczy, których zablokowałeś wyśwetli się w sekcji dotyczącej zablokowanych osób na stronie listy znajomych.

Jak odblokować gracza?

Aby odblokować gracza, wróć na stronę listy znajomych, która zawiera listę zablokowanych graczy. Będziesz mógł skorzystać z opcji odblokowania gracza poprzez kliknięcie w jego nazwę.